dovezi a existenţei planetei Nouă

Şi totuşi, sistemul nostru solar are nevoie de planeta a noua, una uriaşă.

În luna ianuarie (en), astronomul care a condus campania retrogradării lui Pluto la statutul de planetă pitică a anunţat că el tocmai ar fi găsit dovezi a existenţei unei planete uriaşe de gheaţă ce stă ascunsă la marginea Sistemului Solar, chiar după Neptun.

Mike Brown, un astronom planetar de la Universitatea Caltech, a estimat că ipotetica ‘planeta Nouă’ pare să înconjoare soarele pe o super-alungită orbită, care pentru a fi finalizată durează o incredibilă perioadă de 10 000 la 20 000 de ani.

Şi acum, datorită recentului detectat Obiect din Centura Kuiper (Kuiper Belt Object  – KBO), care se poartă într-adevăr straniu, Brown spune că dovezile existenţei plantei Nine (Nouă) au devenit şi mai puternice.

„Hei fanii planetei Nouă, a fost descoperit un nou KBO excentric.

Şi este exact acolo unde trebuie să fie conform Planetei Nouă” a scris Brown în Twitter.

Deci, ce comportament ciudat trebuie să aibă KBO-ul pentru găsirea unei planete din sistemul nostru solar care niciodată nu a fost văzută?

Ei bine, atunci când sugeraţi existenţa a ceva la fel de mare ca planeta Nouă, care este estimată a fi de 10 ori mai grea decât Pământul şi de patru ori mai mare ca dimensiune, pe un petic destul de aglomerat al Universului, aşteptaţi să vedeţi efectul forţelor sale gravitaţionale asupra corpurilor mai mici care plutesc în apropiere.

Vedeţi şi:  23 de curiozităţi uimitoare despre gravitaţie

Şi asta este exact ceea ce au identificat Brown şi colegii săi.

„Noi am văzut un semnal ciudat în date ceea ce înseamnă că se întâmplă ceva straniu la periferia sistemului solar”, a declarat Brown pentru The Gurardian (en) în ianuarie.

„Toate aceste obiecte îndepărtate au fost aliniate într-un mod ciudat, cea ce nu ar trebui să fie.

Noi ne-am ghidat de explicaţii banale, dar nici una dintre ele nu a lucrat”.

În total şase KBO-uri au fost identificate ca fiind ‘aliniate’ ciudat, iar acum a şaptelea KBO a fost adăugat în listă.

După cum relatează Loren Grush pentru The Verge, acest al şaptelea KBO pare să fi fost împins într-o orbită ciudată de o forţă mai mare din apropiere, aproximativ la 149 miliarde de kilometri de Soare, unde şi se aştepta să fie localizată planeta Nouă.

Asta e de 75 de ori mai departe de Pluto.

Noul obiect a fost descoperit de cercetători folosind Telescopul Canada France Hawaii pentru a efectua masive Studii Periferice a Originii Sistemului Solar (Outer Solar System Origins Survey – OSSOS), cele mai ultime rezultate al căror au fost prezentate recent de astronomul Michele Bannister la Institutul SETI.

Brown indică un diapozitiv arătând o orbită ciudată a KBO care consolidează existenţa planetei Nouă.

La această etapă, face să clarificăm starea planetei Nouă.

Acum există dovezi puternice, rezultate din comportamentul straniu ale celor şapte KBO-uri deja cunoscute, că ceva imens este ascuns în colţurile îndepărtate ale sistemului nostru solar.

O planetă uriaşă este o presupunere bună, dar din cauza incredibilii îndepărtări în spaţiu a acestei regiuni de Pământ, noi, de fapt, nu o putem ‘vedea’ pentru a confirma existenţa ei vizual.

Asta înseamnă că orice dovezi circumstanţiale a existenţei sale nu se vor găsi, ele trebuie să fie incredibil de solide, dar la moment încă nu e destul de suficient.

Brown totuşi a mai adăugat că acest nou KBO, influenţat de o planetă uriaşă din apropiere, până la evaluarea de către colegi săi, trebuie tratată ca o constatare foarte preliminară.

Dar, mai multe dovezi, oricât de preliminare, este exact ceea de ce Browm şi alţi cercetători au nevoie pentru a confirma sau să infirma existenţa planetei Nouă, astfel această descoperire e destul de captivantă pentru toţi cei implicaţi.

Sursa informațiilor: http://inbors.com/astronomii-au-gasit-noi-dovezi-a-existentei-planetei-noua/#ixzz44WBfkyaO

Abonare la newsletter

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Urmariți-ne pe Facebook

Total Visitors
100199
185
Visitors Today
39
Live visitors

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

header regio top

www.inforegio.ro

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro