MUZEUL ACCESIBIL TUTUROR!!

VĂ INVITĂM SĂ NE VIZITAȚI!

OBSERVATORUL ASTRONOMIC „VICTOR ANESTIN”  

str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, 600266

tel. 0234 513724

email: planetariu_bacau@yahoo.com

Autobuz: Linia 18 până la stația „Tribunal” de unde accesul se realizează prin mijloace proprii.

 

ACCESUL VIZITATORILOR CU DISABILITĂȚI FIZICE   

    • Subunitățile Muzeul de Științele Naturii, Observatorul Astronomic „Victor Anestin” și Vivariu dispun de locuri desemnate pentru persoanele cu dizabilități în parcările proprii.

  • Persoanele care utilizează pentru deplasare scaune rulante/cărucioare pot folosi rampele amplasate la aceste unități pentru accesul în incinta clădirilor. Muzeul de Științele Naturii dispune de rampă de acces la parterul clădirii, dar pentru a accesa expozițiile se pot folosi lifturile clădirii pentru care trebuie solicitată asistența personalului nostru. La Vivariu expozițiile sunt prezentate în parterul clădirii fiind ușor accesibile.  Observatorul Astronomic „Victor Anestin” dispune de rampă de acces la parter și de lift care permite accesul la fiecare etaj al expoziției permanente.

 

 VIZITATORII CU DEFICIENȚE DE VEDERE Vizitatorii cu deficiențe de vedere pot solicita prezența unui ghid pe parcursul vizitei, cu programare anterioară vizitei (cu cel puțin 3 zile înainte). Aglomerația și stresul senzorial provocat de aceasta în timpul vizitei poate fi evitat prin programarea vizitei în intervalele orare 14 -16 în zilele săptămânii sau în week-end în prima parte a zilei. La Muzeul de Științele Naturii, în cadrul expoziției „Flori din adâncurile Terrei” este amenajată o peșteră ce prezintă zone cu lățimea de 80 cm. Nu este permis accesul cu câini însoțitori. ❗ Pentru a maximiza vizita în expozițiile noastre rugăm persoanele cu dizabilități de vedere să participe la experiența culturală alături de un însoțitor.   VIZITATORII CU DEFICIENȚE DE VEDERE   

  • Vizitatorii cu deficiențe de vedere pot solicita prezența unui ghid pe parcursul vizitei, cu programare anterioară vizitei (cu cel puțin 3 zile înainte).

  • Aglomerația și stresul senzorial provocat de aceasta în timpul vizitei poate fi evitat prin programarea vizitei în intervalele orare 14 -16  în zilele săptămânii sau în week-end în prima parte a zilei.

  • Nu este permis accesul cu câini însoțitori.

❗ Pentru a maximiza vizita în expozițiile noastre rugăm persoanele cu dizabilități de vedere să participe la experiența culturală alături de un însoțitor.